Як приготувати смачні котлети з щуки?
Рибні котлети, зазвичай, не так поширені, як м’ясні, проте це не зменшує їх смакових і корисних якостей. Адже риба дуже корисна для організму, і у тих людей, які стежать за своїм здоров’ям, страви з риби завжди присутні на столі.
Інгредієнти:
- 500 г філе щуки
- 100 грам свіжого білого хліба
- 0.5 склянки молока
- 3 ст. ложки панірувальних сухарів
- 3 ст. ложки рослинної олії
- 2 ст. ложки вершкового масла
- Сіль і перець за смаком.
Спосіб приготування:
Якщо у вас ціла рибка, відокремлюємо м’ясо від кісток – готуємо філе. Потім пропускаємо філе через м’ясорубку. Хліб замочуємо в молоці і змішуємо з фаршем, далі в підготовлену суміш додаємо сіль і перець. Щоб фарш вийшов м’яким і ніжним, пропускаємо через м’ясорубку ще раз. Вершкове масло необхідно розтопити і додати в уже готову рибну масу – фарш готовий.
Котлети можна смажити на олії, але краще використовувати оливкову – і смачніше і корисніше. Формуємо котлетки і укладаємо на добре розігріту сковороду. Обсмажуємо до золотистої скоринки з двох сторін. За бажанням можна протушкувати вже готові котлетки в духовці кілька хвилин. Тоді вони будуть більш ніжними і соковитими. Смачного!