Рейтинг:  0 / 5

Звезда не активнаЗвезда не активнаЗвезда не активнаЗвезда не активнаЗвезда не активна
 

Бекас в квітніБекас в квітні

Життя кипить не тільки у хутрових та копитних, але і в пташиному світі. З початком цього місяця очікуються серйозні потепління, які прискорять цикл розмноження багатьох видів перелітних і місцевих пернатих. Активний період життя починається і у такого улюбленого, серед мисливців, бекаса, відомого члена сім'ї Куликова. Однак, варто нагадати, що сезон полювання підійшов до кінця, що необхідно для підтримки популяції звірів і птахів в нашій країні. Полювання на цю, таку популярну птицю, почнеться лише з приходом серпня, для чого будуть встановлені певні терміни. У цій статті ми розповімо, чим і як живуть кулики в середині весни. Тепер по порядку.

Бекас - дуже популярний серед мисливців птах, швидше завдяки цікавинки подібного заняття, ніж заради трофейної видобутку. Полювання на ​​нього входить в розряд спортивної, оскільки вимагає великої спритності та влучності, а також вірного і добре навченого чотириногого напарника. Проте, цей птах настільки у всіх на слуху, що в честь нього назвали цілий астероїд. Зараз же полювання на нього в нашій країні суворо заборонено.

Бекас широко поширився в нашій країні завдяки теплому клімату і великій кількості водних ділянок. В Україні, це гніздовий птах, а в південних частинах, він нерідко проводить зимівлю. Сама гніздівка проходить в лісовій або лісостеповій зонах, неподалік від водної або заболоченої місцевості. Взимку він, в більшості своїй провів на півдні Європейського і Африканського континенту, проте всі інші пори року розселяється практично по всій Євразії.

В цілому, цей птах дуже невеликий, на рівні середнього міського голуба. Довжина його тіла, від подовженого дзьоба до кінчика хвоста, в середньому, становить до 28см, а маса досягає 160-180грам. Оперення бурого кольору, з яскраво вираженими чорними поперечними смугами на пір'ї. Крила також невеликі, їх розмах досягає 45см. Через порівняно невелику масу, літає досить жваво, але вельми неохоче піднімається на крило. Дзьоб довгий і прямий. Основу харчування становить риба і наземні комахи, частіше черви. Гніздиться на землі, створюючи для цього невеликі поглиблення. Через подібний спосіб життя, його кладка нерідко піддається нападам невеликих хутрових хижаків.

Починаючи з середини місяця, починається період спарювання бекаса, птахи починають підшукувати собі пару. Інакше, цей період називається токування, що вдає із себе вкрай цікавий процес. Птах піднімається на велику висоту, звідки різко пірнає вниз, відтворюючи звук, що нагадує бекання. При чому, джерелом цього звуку є аж ніяк не дзьоб, а сам різкий політ в зв'язці з особливостями оперення. З початком травня, цей, такий значущий період, входить в найактивнішу фазу, а після стає все тихіше. Турбувати з в цей час не варто, нагадаємо, що полювання на нього в весняний сезон заборонено.